Maanteeamet: tegime Superbusiga suheldes vigu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavbussifirma Superbus bussid.
Odavbussifirma Superbus bussid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Maanteeameti peadirektor Priit Sauk möönab, et Superbusiga suheldes ei käitnud amet alati korrektselt.

«Näiteks ma avastasin ühe Superbusi kirja-pöördumise, mis oli laekunud meile suve keskel ja sellele polnud vastatud ametlikult kuni minu ametisse tulekuni,» rääkis maanteeameti peadirektor Priit Sauk BNSile.

«Suheldi meili teel. Eeldati, et toimus otsene kontakt, nad korrigeerivad oma vead, mis olid liiniloa taotlustes, tulevad uue taotlusega ja saavad loa. Nad ei teinud seda,» ütles Sauk. «Ma eeldan, et see polnud pahatahtlik käitumine maanteeameti poolt, vaid sisuline koostöö, millega prooviti aidata vedajat turule. Vedaja aga pööras kõik vastupidiseks, öeldes, et teda takistati.»

«Mina väidan, et maanteeameti majas pole ma tuvastanud ühtegi inimest, kes Superbusi takistab. Ja kui keegi takistab, siis peab Superbus väga konkreetselt ütlema ja siis ma suudan ka reageerida,» lisas ta.

Täna kogunevale liinilubade komisjonile on Sauki sõnul tulnud neljalt ettevõttelt 98 erineva liiniloa taotlust, kuid Superbusi taotlusi nende hulgas eelmisel nädalal veel polnud.

«Ma ei tea, kas tegemist on nende taktikaga, kaalutletud tegevusega või on küsimus veel milleski muus,» ütles Sauk. «Võib-olla nende valmisolek ei olnud veel 100 protsenti alustada kohe, kui nad meedias vaidluste ja väikese käraga alustasid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles