Tööl ei pea kannatama

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkvara arendusega tegeleva Proeksperdi tööõnne spetsialist Tiina Saar-Veelmaa kinnitusel naudib ta igal argipäeval oma töökoha huvitavat ja mõnusat keskkonda.
Tarkvara arendusega tegeleva Proeksperdi tööõnne spetsialist Tiina Saar-Veelmaa kinnitusel naudib ta igal argipäeval oma töökoha huvitavat ja mõnusat keskkonda. Foto: Liis Treimann

Olukord, kus pool Eesti töötajaist pole oma praeguse töökohaga rahul ja otsib uusi väljakutseid, peaks panema tööandjad senisest enam mõtlema, kuidas teha töötamine nende juures köitvaks, sest järjekorda ukse taga enamasti pole.

CV Keskus on töökoha vahetamise põhjusi mitmel korral uurinud. Möödunud aasta lõpus küsitleti üle 4800 töövõtja, et välja selgitada, mis põhjustel nad oma endise tööandja juurest lahkusid. Selgus, et töökohavahetuse peamine põhjus on ebasobiv töötasu. Koguni 30,6 protsenti meestest ja 22,2 protsenti naistest lahkus oma eelmiselt töökohalt just ebasobiva palga tõttu.

Selgus, et mida kauem on töötaja samal töökohal püsinud, seda suuremaks töölt lahkumise teguriks muutub ebasobiv palk. Vastajatest, kes olid oma ametikohal töötanud alla aasta, lahkus sel põhjusel 25,6 protsenti. Neist, kes olid töötanud samal kohal 6–10 aastat, lahkus sama teguri tõttu 29,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles