Lugeja küsib: kas maitsestatud vesipiibutubakas keelatakse ära?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja soovib teada, et kas ka vesipiibu tubakas keelatakse lisandina vitamiinide, kofeiini, tauriini ja muude stimulaatorite kasutamine.
Lugeja soovib teada, et kas ka vesipiibu tubakas keelatakse lisandina vitamiinide, kofeiini, tauriini ja muude stimulaatorite kasutamine. Foto: Raigo Pajula

«Tubakatoodetes keelatakse lisandina vitamiinide, kofeiini, tauriini ja muude stimulaatorite kasutamine. Kas need keelud laienevad ka vesipiibutubakale?» soovib lugeja teada.

Paar päeva tagasi tuli uudis, et šokeerivate piltidega suitsupakid tulevad müüki mais. Lisaks kirjutati, et eelnõu keelab ka tubakatoodetes lisandina vitamiinide, kofeiini, tauriini ja muude stimulaatorite kasutamise. Samuti ei tohi kasutada aineid, mis annavad värvuse eralduvatele ainetele, ega aineid, mis hõlbustavad nikotiini omastamist. Tubakatoodete filtrid, paberid, pakendid või kapslid ei või sisaldada maitse- ega lõhnaaineid, tubakat ega nikotiini.

Vastab Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Aleksandra Solntseva.

Konkreetne eelnõu ei puuduta maitsetega sigarettide ja suitsetamistubaka keelustamist, küll on plaanis vastava eelnõu väljatöötamine lähitulevikus. Vesipiibu tubaka keelustamist hetkel kavas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles