Kolepiltidega suitsupakid tulevad müüki mais

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubakaseaduse muutmise seaduse eelnõu ühe peamise muudatusena karmistuvad tubakatoodete pakendamise nõuded.
Tubakaseaduse muutmise seaduse eelnõu ühe peamise muudatusena karmistuvad tubakatoodete pakendamise nõuded. Foto: sotsiaalministeerium

Peagi karmistuvad vastavalt Euroopa Liidu õigusele tubakatoodete pakendamise ja märgistamise nõuded ja seetõttu muutuvad suitsupakkide hoiatuspildid.

Uute pilthoiatuste kasutamine on kohustuslik sigarettide ja suitsetamistubaka, sealhulgas vesipiibutubaka pakenditel. Eelnõuga keelatakse ühtlasi 2017. aastast hoonetes suitsetamisalad, millel pole seinu.

Uued pilthoiatused võetakse kasutusele järgmise aasta 20. maist, ventileeritud piirideta suitsetamisalasid ei tohi siseruumides enam olla 2017. aasta 1. juunist. 

«Suitsetamine on üks enim tervist kahjustavaid pahesid ja tubakasuits ohustab tõsiselt inimeste tervist. Samuti on suitsetamine enamiku kopsuvähijuhtumite põhjus ja põhiline krooniliste kopsuhaiguste riskitegur,» ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kes lisas, et ligi poolt neist haigustest annaks ennetada, kui tubakas tarvitamata jätta.

«Tubakatoodete hinda on Eestis järjepidevalt tõstetud, kuid samal ajal tuleb inimestele jõuliselt ja järjekindlalt teadvustada suitsetamise kahjulikke mõjusid,» märkis minister.

Eelnõu keelab ka tubakatoodetes lisandina vitamiinide, kofeiini, tauriini ja muude stimulaatorite kasutamise. Samuti ei tohi kasutada aineid, mis annavad värvuse eralduvatele ainetele, ega aineid, mis hõlbustavad nikotiini omastamist. Tubakatoodete filtrid, paberid, pakendid või kapslid ei või sisaldada maitse- ega lõhnaaineid, tubakat ega nikotiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles