Kirest jahi ja kokkamise vastu sai igapäevatöö

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahitrofeed.
Jahitrofeed. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Haapsalus elaval toimekal Kerlin Ledisel on mitmeid huvitavaid hobisid, millest nii mõnegi on ta enda kasuks tööle pannud.

«Vaikses Haapsalus oli väikese lapsega kodune olles aega mõelda ja nii hakkasin tasapisi ühendama kõiki oma hobisid – kokkamine, pildistamine, retseptikatsetused, blogimine ja jaht –, tahtsin näha, kuhu see mind viib,» rääkis Kerlin Ledis, kes on praegu kokk, kohvikupidaja ja koolitaja.

Jahimehe naisena nakatus ta jahipisikuga - kuna ta pidas tähtsaks, et metsast toodud saagist valmiks ka maitsev roog, hakkaski ta suuremat huvi tundma ulukiliha valmistamise vastu.

Jaht on tema sõnul eluviis. «Nendele, kes seda kogenud pole, on raske selgitada, aga miks peakski – jahimehed ja -naised on samasugused inimesed nagu teisedki, neil on lihtsalt erilisem hobi,» ütles ta.

Mõned aastad tagasi atesteeris Kerlin Ledis oma koduköögi, et saaks vastavatud kohvik-raamatupoodi Haapsalu Raamat kooke ja pirukaid küpsetada, hiljem lisandusid sellele tegevusele ka toidukoolitused ja kokkamisõhtud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles