Kaitstud töö võimaldab töötada ka raske puudega inimesel

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle õmblused tulevad alati sirged välja, kiidab Merimetsa tugikeskuse juhataja.
Merle õmblused tulevad alati sirged välja, kiidab Merimetsa tugikeskuse juhataja. Foto: Mihkel Maripuu

Merimetsa Tugikeskus on riigi ja lahkete sponsorite abiga praeguseks loonud tööharjutamise ehk teenusekohti kokku ligi kahesajale vaimu- või psüühilise puudega inimesele, kelle töövõimetus on 80–100 protsenti, kolmandik neist kasutab kaitstud töö teenust, mis on osa uuest töövõimereformist.

Mittetulundusühing Merimetsa Tugikeskus paikneb Seewaldi haigla kõrval kõrge betoonaia taga. Nõukogude ajast pärinev hallivõitu ümbrus ei meelita sisse astuma. Ometi peidab see kahekorruseline hoone endas töötubasid, kus käib iga päev tööd harjutamas 170 inimest, kellest enamikule on see ainus võimalus üldse midagi kasulikku teha.

Tugikeskuse tegevjuht Saima Kalgan on selles majas töötanud pikka aega ja ennast nii-öelda alt üles juhi kohale töötanud. Seoses sellega, et sotsiaalsete ettevõtete eestkostevõrgustik otsustas kaks korda aastas välja antava 3000-eurose stipendiumi «Tegus Eesti», mida rahastab Olympic Entertainment Group, seekord neile anda, on majas külalised ja elevust rohkem kui muidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles