Lastekaupadele loodi liikuv pood

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lasteriided Ratastel

Reisil käies ja lastele riideid soetades tekkis ühel perekonnal mõte, et avaks uue liikuva lastekaupade poe, millega erinevates Eesti paikades ringi vurada ja välismaalt toodud riideid müüa.
 

«Ostsime oma kolmele lapsele igal aastal jalanõud Hispaaniast, sest sealne hinna ja kvaliteedi suhe oli suurepärane,» rääkis Lasteriided Ratastel bussijuht ja looja Janet Väärtnõu, kelle sõnul just seal riigi käies idee idanema hakkaski.

Ta sõnas, et Eestist võis leida küll sama head, kuid kolm korda kallimad jalanõud. «Siis tunduski, et me ei ole selle murega üksi ja ka teistel on raske leida normaalse hinnaga kvaliteetseid jalanõusid, seega otsisimegi eelmine aasta Hispaanias käies üles tehase, kelle jalanõusid olime juba viimased kolm aastat ostnud ja kelle kvaliteeti usaldasime,» selgitas Janet Väärtnõu.

Nõnda tekkiski perel mõte, et e-pood oleks tore küll, aga siiski on inimestel soov jalanõusid proovida ja kvaliteedis ise veenduda. «Kuna Tallinnas valikut siiski on, hakkasime mõtlema selle peale, kuidas Tallinnast väljapoole olevate inimesteni jõuda ja nii see mõte meieni jõudiski,» sõnas Väärtnõu.

Esimesed proovisõidud ja müügid tehti bussiga selle suve alguses, aga buss hakkas ringi sõitma alles augustis. «Oleme päris alguses alles, mis tähendab, et kindlat sõidugraafikut pole veel välja kujunenud, kuid püüame lähikuudega ka selle paika saada ja hakata regulaarselt külastama Eesti erinevaid külasid ja natuke suuremaid kohti, kus palju toredaid lapsi elab,» sõnas Väärtnõu.

Foto: Lasteriided Ratastel

Autobussis müüakse lasteriideid ja jalanõusid Näiteks dressid on hinnaga 4.90-9.50 eurot ja teksade hinnad jäävad 10 euro kanti. «Kuigi riiete kvaliteet lubaks küsida tunduvalt kõrgemaid hindu, siis oleme siiski jäänud selle juurde, et riided on müügis sama hinnaga, mis Hispaanias,» märkis Väärtnõu.

Ta sõnas, et jalanõusid saab lapsele bussist osta number 18-38 ja riided on 50–40 sentimeetrini. «Kauplus-laos ja e-poes on jalanõusid ka tütarlastele kuni number 41 ja poistele kuni number 45,» sõnas Väärtnõu.

Foto: Lasteriided Ratastel

Perekond ei ole esinduskauplust teinud ja tulevikus pole seda ka plaanis teha. Buss jõudis suvel ringi sõita pea kõikjal Eestis. «Võrus, Antslas, Narvas, Saaremaal ja kohtades, mis nende vahele jääb ja mainiks ka seda, et bussis on ka kaardimaksevõimalus,» lausus Janet Väärtnõu.

Lasteriided ratastel võib näha erinevatel laatadel ja Väärtnõu väitel juba paljud teavad, mis neid ees ootab ja mõnikord tullakse suisa kindlate ostusoovidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles