Hiidlased rajavad oma õlletehast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllevaadid
Õllevaadid Foto: SCANPIX

Hiiumaa pruulikoda rajab Kärdlasse Vabaduse tänavale õlletehas-restorani, kus esimene proovipartii õlut peaks valmima veebruaris.

Tänavu 10. augustil algasid OÜ Hiiumaa Pruulikoda tellimusel Kärdlas Vabaduse tänav 15 asuvas punases telliskivimajas – kus varem on olnud pubi Adramadrus ja viinapood – tööd maja ümberehituseks õlletehas-restoraniks, vahendab Hiiu Leht.

«Idee on ehitada õlletehas, kus valmib õlu, mille maitseomaduste arengut reguleerib hiidlane ise ja kuna õllesõber soovib ka kohapeal kõige värskemat toodangut mekkida, loob see viljaka pinnase õlletehase oma restorani seemnele,» põhjendas ettevõtte tegevjuht Rain Annusvere valitud äriformaati.

Tema sõnul lõpevad õlletehase käivitamiseks vajalikud ehitustööd detsembris, sellele järgneb seadmete installeerimine ning esimene proovipartii õlut valmib Kärdla õlletehases 2016. aasta veebruari esimeses pooles.

Annusvere kinnitusel on OÜ Hiiumaa Pruulikoda tuleviku­visioon jätkata 1850. aastal alustatud Hiiumaa tööstusliku õlle valmistamise traditsioone ning teha seda kaua ja kvaliteetselt, mistõttu võiks ideaalis tehases vajaminev tooraine tulla ka kohalikult põllumehelt.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles