Lugeja küsib: miks pank nädalavahetusel ei tööta?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pank.
SEB pank. Foto: Liis Treimann/Postimees

«Mu tuttav kasvatab üksi kolme last ja kahjuks on ta eraisikuna pankrotti läinud. Vastavalt seadusele jäetakse talle iga kuu teatud pisku elamiseks, ülejäänu läheb võlgade katteks. Eelmisel laupäeval selgus, et seda piskutki ei saanud ta kasutada, sest konto oli ekslikult blokeeritud. Ta pöördus pangakontorisse ja sealt öeldi, et nädalavahetusel ei tööta ühtegi sellist inimest, kel oleks õigus konto avada. Miks pangad puhkepäeviti ei tööta, kuigi ka siis võib inimesel tekkida probleeme, mis vajavad kiiret lahendamist? Oma raha sai ta kasutama hakata alles kolmapäeval,» küsib lugeja.

Vastab SEB avalike suhete juht Evelin Allas.

Kuna  kirjelduse põhjal ei ole võimalik selgeks teha kõiki selle juhtumi detaile, siis saame vaid selgitada, et pankrotihaldurite ja kohtutäiturite poolt seatud blokeeringute mahavõtmiseks  peab olema pangale saadetud pankrotihalduri/ kohtutäituri poolt vastav korraldus. Selle puudumisel ei saa pank kahjuks ise blokeeringuid muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles