Euroopa suurimat lennufirmat ähvardatakse streigiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: Christoph Schmidt

Lennukipilootide ühing Vereinigung Cockpit (VC) teatas, et kuna läbirääkimistes Lufthansaga pole siiani kompromissi saavutatud, on tõenäoline, et Saksamaa piloodid võivad iga hetk keelduda tööpostile asumast.

Oodatava streigi tõttu kannataksid ka Lufthansa tütarettevõttes Lufthansa Cargo ning Germanwings, vahendab The Local. «Meile on selgeks saanud, et Lufthansa juhatus ei püüdle ühise lahenduse poole,» ütles VC pressiesindaja Markus Wahl. Wahl süüdistas Lufthansat 500 miljoni eurose pakkumise tagasilükkamises, mis vähendaks liidu kulusid ning aitaks kaasa nende arengule ja töötajate heaolule.

Liit on juba kuude kaupa Lufthansa vastu sõdinud, et saavutada pilootidele paremad palga- ja pensionitingimused. Üks oluline teema läbirääkimistes on ka lennukite ja nende meeskondade registreerimine välismaal, et vältida sama taseme palkade, sotsiaalkindlustusmaksu ja pensioni maksmist, mis muidu oleks Saksamaal normiks.

«Meil on kahju, et pilootide liit on taas hüljanud konstruktiivse lähenemise läbirääkimistele,» ütles Wahli seisukoha kohta Lufthansa pressiesindaja. Tema sõnul pole lennufirma soovinud liidu ettepanekuid eirata, vaid esitanud läbirääkimiste ajakava, millega asjasse puutuvad inimesed kokku tuua. Streik tooks kahju nii ettevõttele, selle töötajatele kui ka klientidele ning vaid rõõmustaks konkurente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles