Maanteeamet: ekspressliine soosiv ettepanek tuli bussifirmalt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeametühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson.
Maanteeametühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeameti kinnitusel tuli ettepanek anda ekspressbusside turg vabaks bussifirmalt. Eesti bussifirmade hinnangul viib selline muudatus paljude bussiliinide sulgemiseni.

«Kõnealune ettepanek ekspressturu avamiseks tuli vedajatelt,» ütles maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson. Amet lisas ettepaneku liiniloa väljastamise kaalutluspõhimõtete eelnõusse eesmärgiga saada hinnanguid kõikidelt turuosalistelt. «Maanteeamet on seisnud ja seisab ka edaspidi selle eest, et kõik reisijad pääseksid liikuma ja ameti  seisukohad ei ole viimastel nädalatel muutunud,» kinnitas Williamson.

Ametniku sõnul oli bussifirmadele  saadetud kirja eesmärk küsida kõigilt Eestis juba tegutsevatelt ja tegutseda soovivatelt bussifirmadelt tagasisidet, seisukohti ja ettepanekuid.  «Vedajate-poolsed ettepanekud on sisendiks kaalutluspõhimõtete väljatöötamisel. See,  et küsime seisukohti ja ettepanekuid kirja teel, on tavapärane ja tõhus praktika,» rääkis ametnik.

Bussifirmade ettepanekuid oodati  27. augustiks. Oma seisukohad saatsid  viis vedajat, lisaks ka Autoettevõtete Liit, üks  maavalitsus ning üks ühistranspordikeskus.

Postimehele teadaolevalt olevalt tegi muudatusettepaneku ka šoti odavbussifirma Superbus, mis soovib hakata sõitma Tallinna Tartu, Tallinna-Pärnu ja Tallinna-Narva liinil ja kes seni on jäänud liiniloata, sest osad nende kavandatud väljumised kattuvad juba olemas olevate kiirkaugliinide väljumistega. Postimees saatis 27.08 vastava päringu ka Superbusi esindavale advokaadibüroole, kuid ei ole sealt vastust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles