Ameti meelemuutus võib enamiku bussiliine välja suretada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiliikluse vabaturust võidaksid suured vedajad – olgu Mootor Gruppi kuuluvad Sebe ja LuxExpress...
Bussiliikluse vabaturust võidaksid suured vedajad – olgu Mootor Gruppi kuuluvad Sebe ja LuxExpress... Foto: Kristjan Teedema

Maanteeameti ootamatu ettepanek anda ekspressliinide turg vabaks ähvardab bussifirmade sõnul suretada välja tavalised kaugliinid ning jätta väiksema kandi inimesed ilma ühistranspordita.

«Meie ei ole selle ettepanekuga nõus, sest bussifirmad on väga huvitatud, et neil reisijaid ka jätkuks,» rääkis Tori. Kui ekspressbussid saaksid sõita neile sobival ajal  Tallinnast Tartusse, Narva või Pärnusse, siis jääksid bussisõidu võimalusest ilma need inimesed, kes elavad trassi äärde jäävates väiksemates kohtades. «Karta on, et nendel, kes kasvõi Mäost, Märjamaalt  või Aserist peale tahavad tulla, sõitmisvõimalused praktiliselt kaovad ära,» arvas Tori. Autoettevõtete liit saatis oma negatiivse arvamuse maanteeametile 27. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles