Eesti noored vajavad Austraalias aina enam raviarvete tasumisel abi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrsil võib ka väike putukahammustus kalliks maksma minna.
Võõrsil võib ka väike putukahammustus kalliks maksma minna. Foto: SCANPIX

Austraalias viibivatele eestlastele välja makstavad kindlustushüvitised on kasvanud üle kahe korra ja tavapäraste haiguste kõrval on märkimisväärselt kasvanud mangoallergia esinemissagedus.

Peamiselt vajatakse kindlustuse abi nahalöövete, allergiate, silmavigastuste, kõrva- ja põiepõletiku, infektsioonide, hambavalu, ämblike hammustuste ning seljavigastuste korral, teatas If kindlustus. Viimasel ajal on palju esinenud mangoallergiat. Samuti on ette tulnud olukordi, kus eestlasi on tänaval rünnatud ning vigastusi tekitatud.

 Näiteid Austraalias juhtunud reisikahjudest ning ravile kulunud summadest:

·         Suusatades kukkumise tagajärjel murtud jalaluu – 7700 eurot

·         Äge pimesoolepõletik – 11 700 eurot

·         Tänaval jalavigastus päädis põlvesideme rebendiga – 1600 eurot

·         Palavikuga haiglaravile – 2900 eurot

·         Ämbliku hammustus – 860 eurot

Kui 2014 esimesel poolaastal maksis If Kindlustus Austraalias viibivate eestlaste raviks 17 000 eurot, siis tänavu poole aastaga on seal viibivatele klientidele välja makstud 41 000 eurot.

 If Kindlustuse kahjukäsitleja Kait Raudsepa sõnul tajuvad inimesed täna juba paremini, et kaugel maal võib tervisemure väga kalliks maksma minna. «Ilmselt teevad paljud vanemad ise Austraaliasse reisivatele lastele kindlustuse, kuna õnnetuse juhtudes tuleb kindlustuse olemasoluta raviarved suure tõenäosusega neil endil tasuda ning ravi on seal kallis. Kuna Austraalias reisitakse palju ringi ning tehakse ka füüsilist farmitööd, siis on seal enese vigastamise oht oluliselt suurem kui muudel reisidel, kus füüsilist tööd ei tehta,» selgitas Raudsepp.

 Raudsepp lisab veel, et ühekordne visiiditasu on Austraalias 60-90 Austraalia dollarit ning pisemate vigastuste korral piisab ühest visiidist ja mõnest ravimist, mis summaliselt tähendab umbkaudu 200-250 eurot.

Tänavu augustikuu keskpaiga seisuga on If Kindlustusele Austraaliast laekunud 95 kahjuavaldust ning raviarveid on If tasunud 41 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles