Nutiseadet tuleb palaval päeval hoida ülekuumenemise eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikemaks ajaks ei ole otstarbekas randa telefoni kaasa võtta.
Pikemaks ajaks ei ole otstarbekas randa telefoni kaasa võtta. Foto: SCANPIX

Kuumal suvepäeval tuleb meeles pidada, et nutiseadmeid ei soovitata hoida pikka aega päikese käes ega jahutada merevees.

«Kasutades telefoni kuumal suvepäeval otse päikese käes, võib see üle kuumeneda ja muutuda tavapärasest aeglasemaks. Olukorra ennetamiseks tasuks telefoni laadida rakendus Cpu temperature, mis annab ülevaate aku ja süsteemi temperatuurist ning teavitab kasutajat ülekuumenemise ohu korral,» ütles Samsung Eesti tooteekspert Henry Tiitus. Ta lisas, et nutitelefoni jaoks parim temperatuurivahemik on 10 - 35 kraadi.

Soovitused nutiseadme kasutamiseks kuumal suvepäeval:

Hoia telefoni varjulises kohas!  Päikese kätte jäetud telefon võib muutuda nii kuumaks, et seda taas kätte võttes võib saada lausa kõrvetada.

Seadme ülekuumenemise korral eemalda telefoni kaitsev korpus! Sel viisil saab seade rohkem õhku ja ülekuumenemise oht väheneb.     

Lülita telefon ja rakendused säästurežiimile! Rakenduste kasutamine võib telefoni temperatuuri veelgi kergitada, seega soovitatakse välja lülitada kõik telefoni ja akut koormavad rakendused, mida ei ole parasjagu vaja kasutada.  Võimaluse korral võib sisse lülitada energiasäästurežiimi, mis katkestab ebavajalikud protsessid ning säästab akut.

Ära jäta telefoni autosse! Kinnises autos tekkiv kasvuhooneefekt võib ajada telefoni nii kuumaks, et seade saab pöördumatuid kahjustusi. Lisaks on armatuurlauale jäetud telefon ahvatluseks pikanäpumeestele.

Enne suplust kontrolli taskuid! Enne vette sukeldumist tasuks üle kontrollida oma taskud, sest telefoni jahutamiseks pole soovitatav vett kasutada.

Jahuta varjus! Kui telefon siiski üle kuumeneb, tuleb seade välja lülitada ja viia varjulisse kohta jahenema. Telefoni võib taas sisse lülitada alles siis, kui ta on saavutanud oma tavatemperatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles