Kohalik pagaritööstus püüab uut trendi tabada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis tehtud külmutatud tort.
Eestis tehtud külmutatud tort. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Pagar hakkas esimesena Eestis tegema sügavkülmutatud torte ning tootja usub, et eestlased hakkavad neid aina enam armastama.

«Otsustasime hakata külmutatud torte tegema, sest säärane turunišš oli täitmata. Magusasõpradel oli poes valida vaid üksikute imporditud toodete vahel, mille sisu ja päritolu jäi sageli ebaselgeks,» rääkis Eesti Pagari turundusassistent Maria Martin. Ta kinnitas, et hetkel on Eesti Pagar ainuke kohalik tootja, kes teeb sügavkülmutatud torte. Konkureerivad tooted on kõik importkaup, mida valmistatakse näiteks Poolas ja Saksamaal. Eesti Pagari tordid valmivad Tartus.

2014. aasta juunis tuli firma turule šokolaaditordi  ja toorjuustu-sidrunitordiga. Tänavu veebruaris lisandusid valikusse kirsi-karamelli tort ja kookosetort. «Kindlasti ei piirdu me ainult nelja sügavkülmutatud tordiga ning tegeleme uute maitsete otsimise ja katsetamisega,» kinnitas Martin.

Uute maitsete otsimisel peab ettevõte arvestama sellega, et  võimaluse tooteid sügavkülmutada ja taas üles sulatada määrab toidu koostis, sest paljud toorained ei kannata sellist temperatuuride kõikumist. «Lähtume alati põhimõttest, et toote omadused peavad olema peale sügavkülmast võtmist ja üles sulatamist võrreldavad värske tootega,» kinnitas ta.

Martini sõnul on kõik neli sügavkülmutatud torti võitnud oma poolehoidjad. «Kaks uuemat neist on vaid mõned kuud müügil olnud ning uudsuse tõttu on huvi nende vastu mõnevõrra kõrgem,» rääkis Martin. Kuigi inimeste maitse-eelistused erinevad, on firma veendunud, et neil on õnnestunud tabada õigeid maitseid. «Viimast kinnitab ka fakt, et Eesti Pagari sügavkülmutatud šokolaaditort pälvis Eesti Parima Toiduaine 2015 konkursil hõbemärgi ehk kuulutati aasta parimaks kondiitritooteks,» tõi ta näite.

Martini sõnul on tegemist väga kvaliteetsest toorainest valmistatud tortidega, mille tegemisel kasutatakse palju käsitööd. «Kui sügavkülmutatud tordid muutuvad populaarsemaks ja tootmismahud suurenevad, siis võib see avaldada positiivset mõju ka hindadele,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles