Rootsi politsei on hädas tühiste kaebustega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud autovõtmed on probleem, millega ollakse sunnitud politsei poole pöörduma.
Kadunud autovõtmed on probleem, millega ollakse sunnitud politsei poole pöörduma. Foto: SCANPIX

Rootsi valitsus teatas eile, et käivitatakse uurimine ajakulu suhtes, mida politseinikud on sunnitud raiskama tarbetute kaebustega tegelemiseks.

«Politseid ei pea teavitama juhul kui kotkas röövis küüliku, kui dušisurve liiga kiire on või kui saite jõuluks koleda kampsuni,» andis Rootsi siseminister Andres Ygeman kaeblejatele soovitusi.

Tema arvates võiks politsei jätta mõned kaebused menetlemata või lõpetada üleüldse selliste juhtumite vastuvõtmine, vahendab The Local.

Teiseks levinud probleemiks on politseile edastatavad aruanded, mida on kindlustusseltsidel vaja kompensatsiooni arvestamiseks.

Ygemani arvates oleks kõigile osapooltele kasulikum, kui kindlustusfirmad ei nõuaks väiksemate probleemide nagu näiteks varastatud ratta või kaamera puhul lisaks politseiraportit. Sellega raiskab politsei oma aega ja ressurssi, sest võiks samal ajal tegeleda tõsisemate juhtumite ja kuritöödega.

«Kui on ilmselge, et kaebus ei sisalda tegelikult kuritegu, jätame selle varem või hiljem kõrvale,» ütles politsei pressiesindaja Stefan Marcopoulos. Ta lisas, et politseisse laekub üsna palju kaebusi näiteks kadunud autovõtmete kohta, mille kohta kindlustusseltsid nõuavad vastavat raportit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles