Hirm rongide ees sundis bussijuhte ministritelt abi otsima

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhid on mures oma töö pärast,
Bussijuhid on mures oma töö pärast, Foto: Margus Ansu / Postimees

Mure, et riik plaanib uusi ronge juurde osta ja seetõttu satuvad ohtu bussijuhtide töökohad,  sundis Eesti bussijuhte saatma avaliku pöördumise majandus- ja taristuministri Kristen Michali ja ettevõtlusministri Urve Palo poole. Avaldame selle muutmata kujul.

Pöördume Teie poole kõiki Eesti bussijuhte sügavalt puudutava ohu tõttu - me kardame kaotada oma töökohad. Eestis on ligi 8000 bussijuhti. Me oleme valijad ja maksumaksjad ning me loodame, et Te mõistate meie muret ja ei jäta seda tähelepanuta!

Te teate, et riigi dotatsioonide abil soetas Elron uusi ronge ja hoiab piletihinda väga madalal. Bussiliiklusel käib üle jõu riigi rahaga konkureerimine ning sügisest suletakse 25 bussiliini. Enamus neist üle-eestilistest liinidest suletakse, sest reisijad on ära võetud rongi poolt, nõrgad liinid aga pannakse kinni. Ja see on alles algus! Meie mure on tõsine!

Konkurents rongide ja busside vahel on niigi ebavõrdne. Meie muret suurendab riigifirma plaan osta ronge veel juurde! Asjade selline käik võtaks bussiliikluselt viimase võimaluse ellu jääda. Uute rongide soetamisega suretaks riik bussiliikluse päris välja ning võtaks ära meie töökohad.

Meie, bussijuhid, kardame oma töö ja meie perede toimetuleku pärast!

Bussi juhtimine ei ole meie jaoks amet, vaid elukutse. Me teeme oma tööd pühendumusega, sest meie kätte usaldavad iga päev kümned tuhanded bussireisijad oma elu. Me armastame oma tööd ning seda märkavad ja hindavad ka meie reisijad.

Märkimisväärne osa Eesti bussijuhtidest töötab olude sunnil juba täna Soomes. Kui riik suunab Eestis nii suure raha reisirongi, siis muutub bussijuhi elukutse üldse perspektiivituks. Samas teame, et ainult bussiliiklus annab eestlasele võimaluse üleriigiliseks reisimiseks.

Just bussiliiklus on see, mis turvaliselt reisijad ühest kohast teise viib. Bussides on igal reisijal turvavööd, meil ei ole kaugliinidel seisukohti, pagas on pandud pagasiruumi, kus see ei ohusta reisijaid. Ja kinnitame Teile, et meie reisijad on bussiliiklusega rahul.

Käesoleva pöördumisega juhime Teie tähelepanu oma murele. Palume võimalust kohtumiseks, et rääkida Teile oma murest otse ja kuulda, mida kavatseb riik ette võtta, et rongid ja bussid saaks ka edaspidi reisijaid teenindada ning säiliks bussijuhtide töökohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles