Tõelise hapukurgihooajani on veel aega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapukurgid.
Hapukurgid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi turul on müügil juba hapukurgi tegemiseks hädavajalikud mustõstralehed ja tillivarred, siis müüjate kinnitusel on õige hapukurgi tegemise hooaja alguseni veel aega.

«Praegu pole mõtet sissetegemiseks kurki osta, sest see on kallis,» rääkis Nõmme turu müüja Aimi. Tema sõnul on õige aeg selleks siis, kui kurgi hind on langenud neljalt eurolt kaheni. Nüüd on turule müügile jõudnud metsamustikad ja tikrid, kuid mõlemad on üsna väiksed. Ka kukeseenesaak ei näi olevat eriti rikkalik ja seetõttu püsib hind kõrge.

 

Nõmme turg

Keskturg

Kartul  (Eesti)

1,8-2

0,5-2,2

Kartul (Leedu)

 

1,6

Lillkapsas

3-4,5

1,6-2,5

Kurk

3-4

1,6-2,7

Tomat

1,5-5

1,6-3,5

Tomat (Poola)

-

1,5-3,9

Murel (Kreeka)

-

4

Murel (Ungari)

4-5

3,7

Murel

-

1,5 (100 grammi)

Mustikas

8

5-5,5

Maasikas

1,8-3,5

2,2-3,5

Värske sibul

2,5

0,4 (100 grammi)

Hernes

6-8

2,8-4,5

Kapsas

1,5

1-2

Vaarikas (Poola)

-

5

Vaarikas

8-10

6

Kirss (Ungari)

-

2,3-2,5

Küüslauk

10

10

Porgand (Itaalia)

1,8

-

Kaalikas

2-4

-

Hapukurk

6-7

-

Suvikõrvits

2,5-3,5

0,7-1,4

Kukeseened

10-15

12-15

Mustsõstar

4,5

2

Peet

1,5

0,8-1,2 tükk

Tikker

2

3,5

Punane sõstar

-

2,9

Kultuurmustikas

12

10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles