Lastele meeldib magus, suurtele hapukas

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste moosimaitse erines kardinaalselt täiskasvanute omast.
Laste moosimaitse erines kardinaalselt täiskasvanute omast. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Maasikasortidest «Polka», «Sonata» ja «Rumba» keedetud moosi maitsesid nii Käopesa perekodu lapsed kui ka Postimehe toimetuse liikmed.

Pimetestis maitses lastele kõige rohkem «Rumbast» valmistatud moos, mis sai viiepallisüsteemis hindeks 4,42. Lapsed kiitsid moosi väga magusat maitset ja kroonisid «Rumbast» valminud moosi ühehäälselt oma lemmikuks. «Oli minu arust kõige parem, aga vist oleks pannkoogi peal pisut vedel,» lisas üks poiss. Teistest sortidest keedetud moosi kohta ei lausunud lapsed aga musta ega valget, kuid hinded rääkisid enda eest. «Sonatast» keedetud moosile panid lapsed hindeks 4,42 ja «Polkast» moosile 3,83.

Kui Käopesas sai kõige kiiremini tühjaks «Rumba» moosipurk, siis enamik toimetuse töötajatest määris saiale hoopis «Polkat». Seda peeti välimuselt kõige ahvatlevamaks, kiideti kodus tehtud moosi maitset ja leiti seoseid lapsepõlves söödud moosiga. «Moos nagu moos olema peab, mõnusalt magus ja õige konsistentsiga,» lisati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles