Viis fakti eestlaste pakisaatmise harjumustest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipakid.
Postipakid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pakiautomaatide kasutamine on saanud eestlaste seas iga aastaga populaarsemaks ning järgnevalt on toodud välja viis huvitavat fakti nende kasutamise kohta eestlaste seas.

Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa ning Omniva kommunikatsioonijuht Erki Varma tutvustasid eestlaste pakisaatmisharjumusi.

  • Pakiautomaadid tõukasid kullerposti ja postkontorid troonilt. TNS Emori uuringutulemuste järgi on alates 2014. aastast eestimaalaste eelistatuim pakkide kättetoimetamisviis pakiautomaat, mida eelistab 34 protsenti tarbijatest. Sellega tõusid pakiautomaadid esmakordselt kullerpostist (31 protsenti) mööda. Postkontorit eelistab täna veel vaid 22 protsenti kõikidest pakisaajatest.
  • Eestlaste pakilembus kasvab. Kui veel 2010. aastal sai eestlane keskmiselt ligi neli, siis tänaseks juba üheksa pakki aastas.
  • Pakiautomaadiga saadetakse eelkõige väikeseid pakke. Kõikidest SmartPOSTi pakkidest pooled saadetakse S-suuruses ja 27 protsenti XS-suuruses kappidega. Ka Omniva pakiautomaatide populaarseim kapisuurus on S, ligi pooled kõigist pakkidest on S-suuruses.
  • Itella SmartPOSTi automaadivõrgus on Eestis 83 automaati, neist suurematega liigub 4000-5000 pakki kuus. Omniva on hetkel automaate suurendamas ning ka uutesse asukohtadesse paigaldamas, 1.augustiks peaks automaatide arv olema Eestis 104 ja kokku 194 üle Baltikumi.
  • Teisipäevased SmartPOSTi pakimahud on kõige suuremad, sest nädalavahetustel enamus e-poode ei tööta ning pakke komplekteeritakse esmaspäeval - seetõttu jõuavad need teisipäeval pakiautomaatidesse. Omniva pakke saadetakse rohkem tööpäeviti, koormus jaguneb esmaspäevast reedeni üsna ühtlaselt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles