Hullud Päevad pakuvad Tallinnas kaupa odavamalt kui Soomes

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ostukampaania Hullud Päevad käib nii Eestis kui Soomes.
Ostukampaania Hullud Päevad käib nii Eestis kui Soomes. Foto: Tarbija24

Sel nädalal alustab Tallinnas järgmine suur ostukampaania – Stockmanni Hullud Päevad. Põhjanaabreid hullutas sama kauplustekett nädal varem, kui võrrelda kampaaniahindu siin- ja sealpool lahte, selgub, et eestlastel on lootust nii mõnigi asi odavamalt saada.

Banaanid olid ainukesed, mis olid Soomes odavamad kui tõotab Tallinna Stockmanni kampaaniakataloog. Soomes müüdi banaane soodushinnaga 0,79 eurot kilo, Eestis tulevad banaanid kolmapäeval müügile 17,90 krooniga, eurodes on summaks 1,14. Hinnavahe on Eesti ostja kahjuks pea viis ja pool krooni.

Odavamalt tõotavad siin müügile tulla aga moe- ja tehnikakaubad. Näiteks kattus pakkumistes naiste villane mantel Cristelle&Co, mis maksis Soomes 59,90 eurot, Tallinnas tuleb see müügile 825 krooni ehk 52,73 euroga. Hinnavahe Eesti ostja kasuks 112 krooni.

Meesterõivastest lubab Tallinna Stockmann Hugo Bossi ülikondi müüa 3990 krooni ehk 255,01 euroga, soomlastele pakuti ülikondi 329 euroga. Hinnavahe üle 1150 krooni.

Ka lihtsamad ja odavamad rõivad tulevad Eestis müüki väiksema hinnaga, näiteks Bodyguard T-särgid maksavad esimesel kampaaniapäeval 59 krooni ehk 3,77 eurot. Soomlastelt küsiti samade särkide eest viis eurot ja 90 senti, kroonidesse arvestatult on summa ligi 92 krooni.

Tehnikakaupadest õnnestus Tarbija24 sarnaseid pakkumisi tuvastada kaks – Philipsi 32-tolline LCD-teler ja Tomtomi GPS-seade. Teleri hinnaks oli põhjanaabrite juures 449 eurot, Eesti Stockmann pakub seda aga 6790 krooni ehk 433, 96 euroga. Hinnavahe üle 200 krooni. GPS-seadme hinnaerinevus küündis üle 300 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles