Teravaid elamusi otsimas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillmeister Viljar Liiva.
Grillmeister Viljar Liiva. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti lihatööstused pingutavad igal aastal, et uute maitsetega üllatada. Postimees uuris koos kogenud grillmeistri ja barbeque tegija Viljar Liivaga, mida lauale võtta, mida jätta.

«Ma ei ole ammu poest grill-liha ostnud, aga kui seda on vaja teha, siis tasub alati valida soodushinnaga toodete seast, mille müügiaeg hakkab läbi saama, sest need on marinaadist kõige paremini läbi imbunud,» jagas ta Rakvere Krooni Selveris liha valides soovitusi. «Muidu võtad riiulist liha, mis alles hommikul sai marinaadi peale,» lisas ta.

Muide, grillmeistri sõnul läheb lihatööstuste hakkliha kvaliteet grillihooaja algusest kehvemaks, sest ilmselt kõik paremad tükid lähevad ilmselt grill-lihana käiku. «Eestlaste grill-liha söömise mastaabid on ikka hullud,» tõdes mees, vaadates poes meetritega mõõdetavat grill-liha- ja šašlõkivalikut hinnates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles