Külaselts muudab elu maal põnevaks

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidla külaelu eestvedajad Margit Mitt ja Key Smirnova oma kolme tütrega.
Maidla külaelu eestvedajad Margit Mitt ja Key Smirnova oma kolme tütrega. Foto: Jaanus Lensment

Vaatamata sellele, et Maidla asub seitsme erineva väiksema tõmbekeskuse vahel ja Tallinna piirini on vaid 20 kilomeetrit, elab see hajaasustusega Saue valla küla oma külaseltsi juhtimisel üsna aktiivset elu.

Kui teatasin, et lähen Maidlasse külaelust jutustavat lugu tegema, küsisid kolleegid, et miks just sinna. «Aga miks mitte?» küsisin vastu, sest tegelikult valisin selle küla teiste seast välja üsna huupi. Ja ei kahetse. Sest Maidla küla paikneb looduslikult kaunis kohas, kus maja pole majas kinni, vaid talude vahele jääb silmale vaadata palju rohelust: kõrgeid metsi, tärkava viljaga põlde ja kauneid niitusid.

Külast teevad mõnusa paiga elamiseks aga ikka inimesed. Aktiivseid ja tegusaid inimesi siin jagub. Meid võtsid vastu MTÜ Maidla külaseltsi juhatuse liige Key Smirnova ja külakogu liige Margit Mitt.

Tegelikult kuulub külaseltsi juhtimise alla lisaks Maidla külale veel ka kõrval asuv Pärinurme küla. Kahe küla peale kokku on umbes 240 inimest, kuid kuna siin paikneb ka vana suvilapiirkond, on suvel elanikke tublisti rohkem. Piirkondlikuks kultuuri- ja seltsielu keskuseks on Maidla seltsimaja. Kord aastas toimub küla üldkoosolek, kuhu kutsutakse kõik elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles