Hotell hirmutab külalisi nälginud laste piltidega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikusöögilauas kiputakse toitu järele jätma.
Hommikusöögilauas kiputakse toitu järele jätma. Foto: SCANPIX

Šveitsi luksushotell kasutab ebatavalist taktikat, millega vältida toidu raiskamist hommikusöögilauas.

Monopol hotelli juhataja Brigitte Heller riputas söögisaalidesse inglise- ja hiinakeelsed teated hoiatamaks külalisi, et nad ei laoks oma taldrikuid ääreni täis, kui nad kõike lõpuni ei söö, vahendab Fox News. Mõjutegurina kasutab ta sealjuures nälginud laste pilte. Üks pilt on väiksest Sudaani tüdrukust, keda jälitab raisakotkas ning mis võitis Pulitzeri auhinna.

Külalisi noomiv kiri algab nii: «Alatoidetud lapsed surevad... ja meil siin Šveitsis raiskavad inimesed toitu. Selline käitumine on eetiliselt täiesti vastuvõetamatu.»

Kiri jätkub sõbralikumal toonil. «Tere hommikust, kallid külalised. Eetilistel põhjustel ei viska šveitslased toitu minema. Palun pange oma taldrikule nii palju toitu, kui Te ära jaksate süüa. Täname Teid mõistmise eest.»

Helleri sõnul on sõnum mõeldud kõigile hotellikülastajatele, kuigi 35 protsenti neist on Aasia maadest. «Ma ei saa küll muuta maailma, kuid püüan teha sellega algust. Asi pole siin kriitikas ega külaliste harimises, sest lõppude lõpuks teevad nad oma valikud ikkagi ise,» selgitas hotelli juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles