Kassapidajate põud sunnib meeleheitlikele tegudele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist vaatepilti, kus kõik kassad töötavad, näeb supermarketis harva.
Sellist vaatepilti, kus kõik kassad töötavad, näeb supermarketis harva. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kui poodidel ei ole saalitöötajate palkamisega probleeme, siis neist rohkem teenivate kassapidajate leidmisega ollakse püsti hädas, sest sobivaid inimesi Eestis pole.

Rimi on palganud tööle ka inimesi, kelle eesti keele oskus pole seaduses nõutaval tasemel. «Aga kui meil ei ole võtta inimesi, siis me peame pakkuma tööd ka neile, kes muidu tööd ei leiaks,» rääkis Tero. Olukorra parandamiseks on poeketi palgal eesti keele õpetaja, kes käib tunde andmas nii Tallinnas kui ka Ida-Virumaal.

Kui üldrahvaliku veendumuse järgi laheneks müüjate põud kohe, kui palk oleks suurem, siis selle väitega Tero ei nõustu. «Me ju teame, kus meie majandus praegu on, ja see palgaraha peab ju kusagilt tulema. Ega keegi kadedusest palka maksmata jäta,» kinnitas ta.

Rimi personalijuhi sõnul tõstavad nad igal aastal palka ja tänavu panustati just teenindajatesse, kelle maksimaalne palgatõus võis olla kuni 18 protsenti.

Tõsi küll, Rimis kehtib reegel, et mida kõrgem on müüjate kvalifikatsioon ja tänu sellele ka palk, seda vähem neid poes tööl on, sest töö peaks olema efektiivsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles