Rootsi koeraomanikel on põhjust rõõmustada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad
Koerad Foto: SCANPIX

Rootsi päritolu idufirma on suure tõenäosusega esimene ettevõte maailmas, mis sõidutab soovijatele toiduautoga koju luksuslikku loomatoitu.

Kui tavaliselt sõidavad Stockholmi hipsteri linnaosas Södermalmis suviti ringi tavainimestele mõeldud toiduautod, siis sel suvel saavad Rootsi pealinna Stureplani piirkonna koerad oma toiduauto, vahendab Local.

Rootsi koeraomanikke rõõmustava idee autor on Magnus Rosengren, loomaomanik, kes usub, et üldiselt väga terviseteadlikus Rootsis ei pakuta lemmikloomadele sarnasel tasemel toitu, mis saab osaks nende omanikele.

«Väga pikalt oleme me koertele sisse söötnud poest ostetavat koeratoitu, teadmata, mis selles tegelikult sisaldub,» märkis Rosengren hiljutises pressiteates. Ta usub, et tema ettevõte, Wonderboo on esimene maailmas, mis sellist luksusteenust koertele pakub.

Tooted, mida koertele mõeldud toiduautos on võimalik neljajalgsele sõbrale osta, on tehtud Rootsi veiselihast, lisatud on vitamiine ja kaltsiumit. Iga portsjonit on küpsetatud madalal 50-kraadisel temperatuuril 48 tundi.

Kuigi koerte luksustoidu toiduauto asutajad ise on oma ideega väga rahul, ei ole see siiski saanud kohaliku inimeste heakskiitu. Stureplani elanik Annette (52) arvab, et idee on totter. Samas tunnistab ta, et üldiselt rootslased armastavad oma lemmikloomasid, mistõttu võib see küll nende linnaosas tööle hakata, kuid ei pruugi saavutada üleriigilist populaarsust.

32-aastane koeraomanik Roger ütles aga väga kategooriliselt, et tema oma lemmikuga kindlasti seda toiduautot ei külasta, kuna seal müüdava toidu hind, mis jääb 10 euro kanti, on tema meelest üüratu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles