Laste lemmikatraktsioon võib olla ohtlik

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti tarbijakaitseameti suve alguses läbi viidud kontrollist selgus, et suurem osa täispuhutavatest batuutidest, mida võib leida lõbustusparkidest ja muudest avalikest kohtadest, ei vasta nõuetele ja võivad seega osutuda lastele ohtlikuks.

Neljal juhul kästi kauplejatel atraktsioonid õhust tühjaks lasta ning keelati teenust edaspidi osutada, kirjutab portaal tvnet.lv.

Läti tarbijakaitseameti juht Baiba Vītoliņa rääkis, et kahel juhul olid kasutusel vanad batuudid, mis ei hoidnud enam vajalikku rõhku ja olid seega ohtlikud – lapsed oleks võinud sealt välja kukkuda. Veel kahel juhul ei vastanud batuudi konstruktsioon laste vanusele, keda sinna peale hüppama lasti. Kahe kolmandiku täispuhutavate batuutide kohta saab Vītoliņa sõnul öelda, et pole aru saada, kus ja millal need toodetud on ning kes vastutab nende paigaldamise eest.

Tarbijakaitseamet registreeris erinevat sorti rikkumisi: kord oli tegemist vale paigaldusega, kord vale kohaga sellise atraktsiooni jaoks, kord ohutusreeglite alase informatsiooni puudumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles