Vaata, millistes maailmalinnades on jalgrattasõpradel lihtne liikuda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad
Jalgrattad Foto: SCANPIX

Jalgrattasõbralike maailmalinnade nimistut eelmisel kahel korral juhtinud Amsterdam on nüüd loovutanud oma koha Kopenhaagenile.

Teisipäeval avaldas Taanis, Hollandis, Brüsselis ja Šveitsis tegutsev linnaplaneerimise konsultatsioonibüroo Copenhagenize kolmandat korda 20 maailma jalgrattasõbralikuma linna nimistu, vahendab Local.

Esimest korda koostati see 2011. aastal ja teist korda 2013. aastal. Sellel aastal on nimekirjas toimunud mitmeid muutusi.

Kui eelmisel kahel korral juhtis nimistut Amsterdam ja teisel kohal oli Kopenhaagen, siis sel aastal on need kaks linna kohad vahetanud. 2013. aastal uustulnukana kolmanda koha hõivanud Utrecht hoidis oma kohta ka sel aastal.

Lisaks Kopenhaagenile oli nimistus veel teisigi tõusjaid. Eindhoven liikus kaheksandalt kohalt viiendale, Malmö üheksandalt kuuendale, Pariis 19. kohalt. 17. kohale ja Barcelona 17. kohalt 11. kohale.

Oligi ka linnu, mis aga oma jalgrattasõbralikkuse reitingus 2013. aastal saavutatud koha kaotasid. Kõige suuremad kukkujad olid Seville, mis langes neljandalt kümnendaks, ning Montreal, mis eelmise korra 14. koha asemel sai 20. koha.

Uustulnukaid oli sel aastal tabelis viis. Kõige kõrgemalt kohalt ehk neljandalt sisenes jalgrattasõbralike linnade nimistusse Strasbourg. 13. koha sai esimest korda nimistusse jõudnud Ljubljana, 14. koha Buenos Aires, 16. koha Viin ja 18. koha Minneapolis.

Vaata allpool lähemalt, millised linnad täpsemalt 20 jalgrattasõbralikuma nimistus sel aastal on ja millise koha nad hõivasid.

1. Kopenhaagen (Taani)

2. Amsterdam (Holland)

3. Utrecht (Holland)

4. Strasbourg (Prantsusmaa)

5. Eindhoven (Holland)

6. Malmö (Rootsi)

7. Nantes (Prantsusmaa)

8. Bordeaux (Prantsusmaa)

9. Antwerpen (Belgia)

10. Seville (Hispaania)

11. Barcelona (Hispaania)

12. Berliin (Saksamaa)

13. Ljubljana (Sloveenia)

14. Buenos Aires (Argentiina)

15. Dublin (Iirimaa)

16. Viin (Austria)

17. Pariis (Prantsusmaa)

18. Minneapolis (USA)

19. Hamburg (Saksamaa)

20. Montreal (Kanada)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles