Eskalaatoriga parvlaev valmistub Väinamerd kündma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas 30. mail.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas 30. mail. Foto: Aivar Õepa/Postimees

Praegu veel Virtsu kai ääres Eesti lipu alla minekut ja proovisõite ootav parvlaev Ionas on esimene Väinamerel reisijaid teenindav laev, millel on ka eskalaator.

«Nii pikka sõitu pole selle laevaga enne tehtud, merekindel ta on, kui sõidu ära tegi,» ütles Saarte Häälele Ionase pardal laeva kapten Uno Toom, kes üsna pea Väinamerel tööle hakkava laeva Vahemerelt ära tõi.

Ionas sõitis Virtsu jõudmiseks läbi 4100 miili ehk ligi 7000 kilomeetrit ning kokku kestis reis 24 päeva. Laev meenutab välimuselt väinal pikalt sõitnud parvlaeva Viiret, kuid sees on ruumi kõvasti rohkem – on söögisaal koos baariletiga ja suur reisijatesalong, lisaks palju isekohti päikesetekil.

Uno Toom Väinamere-perioodile siiski Ionase kapteniks ei jää, laeval hakkavad kamandama sarnasel alusel, parvlaeval Viire kapteniks olnud Arvo Suurhans ja Viktor Rohtla.

Refereeritud artiklit saab koos parvlaevalt tehtud video ja fotodega lähemalt lugeda Saarte Häälest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles