Maxima hakkab kõigilt alkoholi ja suitsu ostjatelt dokumenti nõudma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümera Maxima
Ümera Maxima Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maxima küsib oma 74 Eestis asuvas supermarketis 1. juunil kõikidelt alkoholi ja tubakatoodete ostjatelt dokumenti.

Maxima Eesti kauplustes küsitakse 1. juunil kõikidelt alkoholi ja tubakatoodete ostjatelt dokumenti, eesmärgiga juhtida lastekaitsepäeva puhul ostjate tähelepanu vajadusele kaitsta noori alkoholi ja tubaka eest.

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktori Ty Lehtmäe sõnul on supermarket juba mitu aastat järginud tava, et müüjad küsivad kõikidelt välimuse järgi alla 30-aastastelt inimestelt vanust tõendavat dokumenti. «Lastekaitsepäeval 1. juunil laiendame seda reeglit kõikide ostude osas, vanusest sõltumata,» lisas ta.

Lehtmäe sõnul näitavad erinevad uuringud seda, et noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamise tõkestamiseks on kõige efektiivsem väline meetod koduse kasvatuse kõrval kättesaadavuse raskendamine. «Esmaspäevase aktsiooniga soovime juhtida sellele ostjate tähelepanu kõikides meie 74 kaupluses.»

Maxima Eesti kaupluseid külastab igapäevaselt ligi 150 000 inimest, keskmiselt ostetakse alkohoolseid jooke ja tubakat ligi veerandil ostudest. Kauplusteketti kuulub üks XXX hüpermarket, 19 XX-formaadi supermarketit ning 54 X-formaadi kodupoodi. Ettevõttes töötab ligikaudu 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles