Lugeja küsib: kas tasuta ajal kellata parkides võib trahvi saada?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahv. Foto on illustratiivne.
Trahv. Foto on illustratiivne. Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

«Mu töö lõppeb kell kaheksa hommikul ning jõuan tavaliselt Tartu kesklinna pargitud autoni 8.05. Tasuline parkimine algab linnatänaval kell 8. Kas mulle võidakse teha trahvi, kui pargin kell 8.05 ilma kellata?» küsis lugeja.

«Tallinnas ja Tartus on tasuta parkimine vähemalt 15 minutit. Seega ma ei saa ju olla rikkunud seadust, sest tasuline parkimine ju algas alles viis minutit tagasi. Ma ei ole ju seda 15 minutit ületanud. Samas on see 15 minutit küll kellaga parkides, aga kas see viis minutit ilma kellata on alus trahvimiseks?» uuris lugeja.

Vastab AS Ühisteenused regioonijuht Eino Ainula.

Arusaamatuste vältimiseks soovitame kindlasti järgida liiklusseaduses sätestatut. Liiklusseaduse §187 lõige 4 kohaselt peab mootorsõiduki ja selle haagise juht parkimistasu maksma enne või vahetult pärast parkimise alustamist. Kui mootorsõiduki juht on parkimise algusaja kirjalikult või parkimiskella abil teada andnud, siis tekib parkimistasu maksmise kohustus 15 minuti möödumisel parkimise alustamise hetkest, kui kohaliku omavalitsuse volikogu ei ole kehtestanud pikemat tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles