Taas saab Eestis kaardiga maksta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimaksetega on probleeme juba kolmandat korda selle nädala jooksul.
Kaardimaksetega on probleeme juba kolmandat korda selle nädala jooksul. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna hommikul tõrkusid alates kella 8.07 kõik kaardimaksesüsteemid, kuigi probleem sai lahendatud kella 11-ks, esines häireid kaardimakste teostamisel veel poolteist tundi pärast seda.

«Praeguse hetke seisuga ma vaatan seda eitavate vastuste arvu, siis perioodil 12.25 kuni 12.30 oli probleeme ja praegusel hetkel on see graafik puhas,» sõnas kõiki Eesti kaardimaksesüsteeme haldava Nets Estonia juhataja Raivo Tinn kella 13 ajal Postimehele.

Ettevõte teatas täna hommikul, et Eesti kaardimaksesüsteemid on maas ning tol hetkel ei osatud ka hinnata, mis ajaks probleem lahendatud saab. Kella 11-ks oli süsteemi üldine töö taastatud, kuid häireid pangakaartide kasutuses esines orienteeruvalt kella 12.30-ni.

Kuigi Nets Estonia juhataja Raivo Tinn ei osanud süsteemi taastamise järel häirete päris täpset põhjust öelda, oli tema sõnul tegemist süsteemi ülekoormusega. Päris sellist viga varasemalt süsteemis esinenud ei ole. Viimati tõrkus Eesti kaardimaksete süsteem eelmise aasta veebruaris, kuid siis oli tegemist riistvararikkega.

«Me teeme kõik selleks, et see ei korduks kunagi, aga enne tuleb täpne põhjus teada saada,» kinnitas Tinn. Selleks võib aga paar päeva aega minna, sest esmajärjekorras on vaja tagada, et süsteem toimib taas häireteta.

«Siis hakatakse logidest asja uurima - see võib võtta mõned päevad,» sõnas Nets Estonia juhataja. Tinn loodab, et nädala teiseks pooleks on tekkinud selgus häirete põhjuse osas. «Ka Eesti Pank, finantsinspektsioon ja pangad ootavad meilt selgitusi,» ütles ta.

Ettevõte vabandab kaasnenud ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles