Noor ema: mu esimene tööpäev kestis vähem kui tunni

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi seaduste järgi on lapsehoolduspuhkusel oleval emal õigus naasta oma senisele töökohale, tegelikult see nii ei ole. Postimehe tarbijaportaal avaldab ühe noor ema loo.

Ka mina olen üks nendest, kes lapsehoolduspuhkuse lõppedes tahtis tagasi tööle minna, aga polnud enam kuhugi minna. 2010 sündis laps ja jäin temaga koju. 2011 lõpus teavitasin, et 2012 alguses tulen uuesti tööle. Kõik tundus nagu korras.

2012 alguses käisin veel töö juures ja leppisime kokku, millal uuesti tööle hakkan. Kui kokkulepitud päeval kohale läksin, kutsuti mindi koosolekuruumi ja pandi lauale paber koondamisteatega. Kuna firma on Läti oma ja juht on ka lätlane, siis see otsus olevat sealtpoolt tulnud. Öeldi, et nemad mulle vana kohta enam pakkuda ei saa ja muud ka midagi pakkuda ei ole.

Läti ülemusele sobis ja meeldis see tütarlaps rohkem, kes tuli minu asemele tööle. Seega mind koondati ja nii mu töö seal firmas lõppes. Esimene päev tagasi tööle minnes jäi ka vaid max ühe tunni pikkuseks. Uurisin ka natukene ja vaidlesin nendega, et mis mõttes nad koondavad lapsehoolduslehelt tulnud inimese. Tegevjuht oli mõistlik iseenesest, tema ei oleks seda teinud. Aga firma bossiga ei andnud sel teemal rääkida. Öeldi, et küll ta leiab võimaluse koondamiseks.

Tean, et nüüdseks töötab seal firmas vanadest olijatest ainult seesama tüdruk,  kes minu asemele võeti. Tegevjuht ja kõik ülejäänud on vahetunud. Häbematu on nii käituda minu arust. Tean ka teisi inimesi,  kellega nii on tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles