Väikelinna juuksuritele jagub tööd ka tihedas konkurentsis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksur
Juuksur Foto: SCANPIX

Kuigi Rapla linnast leiab 20 erinevat juuksuriteenust pakkuvat kohta, ei ole praktiliselt kellelgi neist klientidest puudust ja tööd tehakse ka nädalavahetustel.

Reporter Mariliis Vest leidis suuremaid ja väiksemaid Rapla linna juuksurisalonge külastades ainult ühe, kus kliente hõredalt oli – üksnes Konsumi teisel korrusel tegutsev nentis, et kundesid võiks rohkem olla, vahendab Raplamaa Sõnumid.

Üheks põhjuseks, miks Rapla linna juuksuritel tööd jagub, on see, et neid ei külasta mitte ainult ümbritseva maakonna inimesed. Kohale sõidetakse nii Tartust kui Tallinnast ja mõne juuksuri klientide hulgas on ka soomlasi ja sakslasi.

Selle tunnistajaks, et Raplas käiakse ka kaugematest Eestimaa paikadest, oli Raplmaa Sõnumite reporter näiteks juuksurisalongis Sibelle, kus üks Lääne-Eestist kohale sõitnud tüdruk ütles, et tal on juba ligi kümme aastat sama juuksur olnud.Seetõttu ei taha ega julge ta seda vahetada ja võtab heameelega pika reisi ette.

Väikelinna juuksurite kliendid on seinast seina – ilusaks tahavad end teha võrdselt nii lapsed, teismelised, keskealised kui eakad. Nore keskuse juuksur jutustas juurde värvika loo sellest, kuidas üheks tema kliendiks on ligi 90-aastane meesterahvas, kes juuksuriteenuse nimel tugiraami abil trepist üles ronib.

Kuna kliendipuuduse üle ei kurdeta, tähendab see paljude juuksurite jaoks pikki tööpäevi. Külastatud salongides ütlesid kõik töötajad, et väga tihti tehakse soenguid ka laupäeviti ning on olukordi, kus nädala sees kestavad tööpäevad hiliste õhtutundideni välja.

Samas tõid väikelinna juuksurid välja, et see ongi juuksuriameti privileegiks – neil on võimalus valida, kui palju ning millistel päevadel endale tööd võetakse.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles