Supermarket lihtsustab tervisliku toidu eelistajate elu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamärgis Rimi toidupoodides
Õunamärgis Rimi toidupoodides Foto: Rimi

Rimides on nüüdsest paljud tervislikud tooted kergesti ülesleitavad, kuna nende toodete hinnasildile on paigutatud õunamärk ning toitumisnõustaja soovitus.

«Esialgu valis meie toitumisnõustaja Katri Merisalu välja 70 toodet, mis said hinnasildile õunamärgi, edaspidi kindlasti nende toodete valik muutub ja laieneb,» sõnas Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja.

Õunamärgiga tähistatud toiduainetes ei ole osaliselt hüdrogeenitud rasvu, välistatud on ka teatud sünteetilised toiduvärvid ja antioksüdandid, maitsetugevdajad ning kunstlikud säilitus- ja magusained.

Ühtlasi on õunamärk samuti neil toodetel, millel on minimaalne soolasisaldus ning mis ei sisalda palmiõli, kuna selle tootmine on keskkonda kurnav tegevus. Õunamärgi andmisel on muuhulgas arvestatud tervise arengu instituudi poolt välja töötatud Eesti toitumis- ja toidusoovitusi.

«Tervislikust toitumisest räägitakse ja kirjutatakse tänapäeval väga palju, kuid poelettide vahel on ikkagi päris keeruline just seda õiget valikut teha, kuna tootevalik on suur ning iga pakendi põhjalik uurimine oleks ajakulukas tegevus,» märkis Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu.

Õunamärgi on näiteks saanud ka Eesti Pagari Jassi seemneleib, Veski Mati 8-viljahelbed kliidega, Kalevi Bitter 70-protsendiline tume šokolaad, erinevad puu- ja köögiviljad ning kala- ja lihatooted. Õunamärgiga tooteid leiab ka Rimi Talupoe valikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles