Vald tahab rahvast rongis tasuta sõidutada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann/Postimees

Saue vallavalitsus asub pidama Elroniga läbirääkimisi, et Saue valla piires oleks rongisõit vallarahvale tasuta.

 

Saue vald on Tallinnaga piirnevatest valdadest soodsas olukorras selle poolest, et valla kõige tihedamalt asustatud piirkondi läbib elektriraudtee, kirjutab Saue valla leht.

Saue vallavolikogu andis 30. aprilli istungil vallavalitsusele volitused pidada läbirääkimisi Elroniga (AS Eesti Liinirongid), et võimaldada Saue valla elanikele soodsamat rongitransporti. Kuna läbirääkimised on alles käimas, ei saa veel anda lõplikke vastuseid, milliseks kujuneb täpselt sauevallaka soodustus rongisõidul, kuid tõenäoliselt saab alates 1. septembrist Saue valla piires rongiga sõita täiesti tasuta ning Tallinnasse sõiduks pole enam vahet, kas astuda rongile Laagri, Kuuse tänava kortermajade kõrval asuvast Urda või hoopis Valingu peatuses.

Soodustuse põhimõtteks võiks kujuneda, et valla sees, sh Saue linna peatuses (ehk Elroni mõistes 2. tsoonis), on sõit prii. Sõites kaugemale, maksab sauevallakas alati ühe tsooni võrra vähem (nt sõites kolme tsooni jagu Keilast Tallinnasse tuleb maksta ainult 2 tsooni hinda, sõites aga Laagri jaamast 

(1. tsoon) Paldiskisse (4. tsoon) tuleb maksta 3. tsooni hind. Soodustuse pakkumise olulisim eesmärk on suunata inimesi senisest enam keskkonnasõbralikku ning mugavat rongitransporti kasutama. Läbirääkimiste õnnestumisel käivitub pilootprojekt kuueks kuuks, mille järel otsustatakse, kas soodustusega jätkamine on vallale jõukohane ning täidab oma eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles