Petturid müüvad peenra tegemiseks kõlbmatut mulda

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muld.
Muld. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pätid on hakanud Tallinna Vee tasuta jagatavat põllumajandustegevuseks kõlmatut haljastusmulda raha eest edasi müüma. 

Tallinna Vesi reoveepuhastusjaama juhi Tiina Kärneri sõnul on selgelt tegemist tarbijate petmisega. «Jättes kõrvale müügihinnad, puudub heausksel ostjal tegelikult igasugune teave mulla päritolu kohta. Kui Tallinna Vesi väljastab Paljassaarest tasuta haljastusmulda, fikseerime nii autonumbri kui inimese või ettevõtte nime, samuti anname iga koormaga kaasa ka saatekirja. Petturitelt mulda ostes saatekirjas olev info tõenäoliselt ostjani aga ei jõua,» lisas Kärner.

Tallinna Vesi tuletab meelde, et Paljassaares jagatav haljastusmuld on mõeldud loodusliku kasvupinnase taastamiseks kaevandusaladel ning teistes taolistes kohtades, kus ei viljeleta põllumajandust. Sellega julgustab Tallinna Vesi inimesi kontrollima neile müüdava mulla päritolu ning kasutusotstarvet. Kui inimestel tekib kahtlus mulla päritolu kohta, võib alati lisainfo saamiseks pöörduda Tallinna Vesi klienditeeninduse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles