Ametid, mis panevad klaasi tõstma

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholitarbimist tasub jälgida.
Alkoholitarbimist tasub jälgida. Foto: Panther Media

Kuigi pärast pikka tööpäeva võib tekkida kiusatus juua pudel õlut või klaasike veini, langevad mõne elukutse esindajad alkoholi või uimastite küüsi suurema tõenäosusega kui teised.

USA uuringu ülevaatest selgus, et kõige suurema tõenäosusega haarasid pudeli järele kaevurid ja ehitajad, kirjutab Telegraph Men. Nende erialade esindajatest 17 protsenti liigitus alkoholi liigtarvitajate kategooriasse.

Kaevuritest ja ehitajatest järgmised alkoholitarbijad olid hotellide ja restoranide töötajad. 11,8 protsenti neist tunnistas, et tarbisid viimase kuu jooksul alkoholi viis või rohkem korda.

Alkoholi tarvitasid palju ka kunstide ja meelelahutusega tegevad inimesed.

Selles uuringu järgi tarbisid kõige vähem alkoholi arstid ja õed, kellest vaid 4,4 protsenti kuulus alkoholi liigtarvitajate hulka.

Narkootikumide tarvitamises olid esikohal hotellide ja restoranide töötajad. Üks inimene viiest selle eriala esindajast ütles, et on tarvitanud viimase kuu jooksul narkootikume.

Neile järgnesid kunsti ja meelelahutuse valdkonna töötajad, kellest 13 protsenti olid viimaste kuude jooksul tarbinud narkootikume.

Kõige väiksema tõenäosusega tarbisid narkootikume riigiametnikud. Vaid neli protsenti neist tunnistas narkootikumide kasutamist.

Varasemalt on näiteks Suurbritannia tervishoiuministeeriumi 2009. aastal tellitud uuringust selgunud, et kõige enam alkoholi tarbivad meedia valdkonnas töötavad inimesed. Selle uuringu järgi jälgisid oma alkoholitarbimist kõige hoolikamalt õpetajad.

Ametialad, mille esindajad tarbivad kõige rohkem alkoholi: (USA uurimuse põhjal)

  1. Kaevandamine
  2. Ehitus
  3. Majutus ja toitlustus
  4. Kunst ja meelelahutus
  5. Kommunaalteenused
  6. Juhtimine
  7. Tööstus
  8. Põllumajandus
  9. Jaemüük
  10. Kinnisvarasektor
  11. Rahandus ja kindlustus
  12. Avalik haldus
  13. Haridus
  14. Tervis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles