Toidu solkimine võib ameeriklannale minna maksma 20 aastat vanglakaristust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leid külmkapist
Leid külmkapist Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui varjatud kaamera püüdis 22-aastase ameeriklanna oma toakaaslaste toidu sisse sülitamast ja aknapuhastusvedeliku valamiselt, seisab Hayley King silmitsi pika vanglakaristusega.

Video, kus ameeriklanna sülitab ülikooli ühiselamu külmkapis mitme karbi sees oleva toidu sisse, võeti üles selle aasta veebruaris, vahendab Austraalia uudisteprotaal News.au.

Columbia politseijaoskonna teatel on videolt veel näha, kuidas Hayley King pritsib toitu aknapuhastusvedelikuga ning kinnistes karpides olevatele toitudele lausa kallab seda. Kahekümne kahe aastast naist süüdistatakse pahatahtlikkuses ning kemikaalide lisamises inimestele mõeldud toitu. Ta seisab silmitsi 20-aastase vanglakaristusega.

Lisaks selgitas politsei uurimine, et mitu nädalat enne intsitendi peidetud kaameraga jäädvustamist oli neiul olnud mitmed sõnelusi oma toakaaslastega. Tema toakaaslaste sõnul olid nad palunud tal välja kolida, kuid King oli keeldunud.

Tema toakaaslased võtsid ühendust politseiga, väljendades muret sellepärast, mida King võib nende elamisruumides teha siis, kui neid kodus ei ole. Seetõttu otsustati ühiselamusse paigaldada varjatud kaamerad. Üks King'i toakaaslastest tunnistas, et oli hiljem ka söönud seda toitu, kuhu tütarlaps oli sülitanud ja klaasipuhastusvedelikku valanud. Kui politsei temaga ühendust võttis, tunnistas Hayley King oma teo üles.

Üks tema toakaaslastest tunnistab, et tülid ja jagelused King’iga jätsid tugeva jälje tema õppeedukusele – ta isegi langes ühelt kursuselt seepärast välja, et ei jõudnud programmiga sammu pidada. «Mu tähelepanu oli kõige selle tõttu, mis toimus, nii hajevil – see ei mõjutanud mitte ainult minu füüsilist ruumi, aga ka seda, kuidas selle kõigega vaimselt hakkama saada,» märkis ta.

Politsei aruande sõnul sai üks King’i toakaaslastest ühelt tema sõbralt ka ähvardussõnumi. «Kuniks Hayley pole välja kolinud, ärge mõtelgegi temaga jamama hakata. Kui ma kuulen, et midagi sellist on juhtunud, siis ma tegelen teiega isiklikult,» ütles sõnumi tekst.

Hetkel on King kautsjoni alusel vabaks lastud ja tema kohtuistung jätkus täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles