Kevadkoristuse aeg: kuidas üleliigsest kraamist vabaneda?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine ei pruugigi enam nii tüütu tunduda!
Koristamine ei pruugigi enam nii tüütu tunduda! Foto: SCANPIX

Päike särab Eestimaal nii mõnelgi pool kaunis kevadiselt, eeloleval nädalavahetusel peetakse mitmel pool talgupäeva ning kindlasti otsustavad mitmed perenaised nädalavahetusel oma kodus kevadkraamimise ette võtta. Portaal Trulia jagab häid nippe, kuidas oma kodu üleliigsest kraamist vabastada.

1. Kutsu keegi appi

Teinekord on hea, kui koristamisel osaleb ka nö. erapooletu vaatleja, näiteks sõbranna või sugulane: ta aitab sul ratsionaalselt vabaneda asjadest, mille küljes ehk põhjendamatult ripud. Pealegi võib koristamisaktsioonist kujuneda väike meeleolukas koosviibimine, mis on ju igati tore.

2. Leia põhjus head teha

Su kapis leidub mäekõrgune virn kasutamata riideid, kingi, mänguasju ja kodumajapidamisest vajaminevat, mida pole juba aastaid kasutanud, samas kui mõnel puudustkannataval perel noid asju hädasti tarvis oleks? Ära laste asjadel kasutult seista, vaid tee head ja anneta. Pärast on mitmekordselt hea tunne - said kodus ruumi juurde ja kellelegi rõõmu teha.

3. Õpi lahti laskma

Nunnud hiirepildikesega sokid lasteaiast? Koolivihikud õpetaja märkustega? Mõtle, kas sel kõigel ikka on nii ülioluline sentimentaalne väärtus, et peab seda ilmtingimata alles hoidma. Mälestusi kannad endaga nagunii südames kaasas.

4. Võib-olla? Ei!

Ära jäta alles mingisugust osa asju, mida võib-olla kunagi kasutad, vaid jaga asjad konkreetsesse kolme rühma: äraviskamiseks, annetamiseks ja kasutamiseks.

5. Koristamine kodu terviseks

Seisma jäänud asjad koguvad tolmu, tolm tekitab allergiaid. Seega - et hoida kodu võimalikult tervislik, ära kogu mõttetut träni.

6. Lisaruum on inspiratsioon

Mõtle, mida toredat saad peale hakata selle ruumiga, kuhu muidu kuhjus mõttetu träni. Lastele mängunurk? Rahulik lugemistuba? Võimalusi on tohutult, lase aga ideedel lennata. Ent kõigepealt: koristama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles