Riik toetab majasiseste elektrisüsteemide renoveerimist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes majades on elektrisüsteem 1930ndates.
Paljudes majades on elektrisüsteem 1930ndates. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Elektrilevil on Tallinnas pea 10 000 klienti, kelle kodud on vanal  amortiseerunud pingesüsteemil ja alates eilsest on selliste majade elanikel õigus taotleda Kredexilt toetust.

Täna on Elektrilevi välja ehitanud paralleelselt vana pingevõrguga uue elektrivõrgu, kuid  elektrisüsteemi maja sees peavad elanikud ise renoveerima ehk palkama vastava elektritööde tegija, vahendab ERR uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Protsessi kiirendamiseks on majandus- ja kommunikatsiooni ministeerium seadnud üleminekuks kaheaastase tähtaja, mille järel võib haldur lõpetada vanas süsteemis teenuspakkumise ning katkestada elektriühenduse.

 Riik saab toetada majasiseste elektrisüsteemide ümberehitamist 30 protsendi ulatuses.

Elektrisüsteemi uuendamise hind on erinev ja see sõltub sellest, kas tegemist on eramaja või kortermajaga, aga uue elektrisüsteemi paigalduse maksumus võib korteri peale kujuneda keskeltläbi 500 euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles