Rongide uus sõiduplaan: ühtesid rõõmustab, teisi kurvastab

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva rahval tuleb leppida senisest hõredama rongigraafikuga.
Jõgeva rahval tuleb leppida senisest hõredama rongigraafikuga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Alates juunist kehtima hakkav uus Elroni sõiduplaani on lisatud üks lisaväljumine läänesuunal, õhtune Jõgeva rong aga võetakse käigust maha.

«Reisijate vähesuse tõttu jäävad uuest sõiduplaanist välja Tartu- Jõgeva-Tartu liini mõlema suuna õhtused väljumised,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Ta põhjendas väljumistest loobumist reisijate vähesusega. Samas hommikune väljumine, nö tööle tulijate rong, mis jõuab Tartusse enne kaheksat jääb alles. Kongo  sõnul jääb Jõgeva ja Tartu vahele kaheksa rongi päevas. «Nii et ühendus on seal siiski päris hea,» kinnitas ta.

Läänesuunal nihutatakse viimase Keila rongi väljumine pool tundi hilisemaks (hetkel väljub viimane rong 22.35). «Seda on meilt palju küsitud, et sooviks õhtul hilisemal ajal koju ja seda võimalust me nüüd alates 31. maist ka pakume,» ütles Kongo. Tallinnas-Kloogaranna liinile lisatakse üks varahommikune väljumine, mis veidi enne kella 8 jõuab Balti jaama. «See on oluline muudatus, sest täna meil  selle piirkonnaga hommikul mingit ühendust ei ole,» sõnas turundusjuht.

Suveperioodiks pannakse Pärnusse käima ka täiendavad väljumised, millest üks kell 14.20 Tallinnast Pärnusse on ümberistumisega Lelles ja on seotud Viljandi rongi väljumisega. Pärnust pealinna väljub lisarong 11.30.

Kui eelmisel aastal alustas suvine Piusa rongiliin tööd 1. juunist, siis tänavu saab sinna sõita raudruunaga juba alates 1. maist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles