Lugeja küsib: kas pean muretsema, kui Yorkshire terjeril on kõht punnis?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chihuaua (vasakul) ja Yorkshire terjer (paremal).
Chihuaua (vasakul) ja Yorkshire terjer (paremal). Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Mul koeral (3 a) on juba nädal aega kõht punnis, lausa kera. Tunneb ennast aga väga hästi, jookseb, mängib, sööb ja joob nagu alati, kuid ei anna rahu ta väga punnis kõht. Ei tea, kas see tuleneb sellest, et vahest annan talle süüa, mida isegi söön.  Ta tunneb ennast hästi, teeb oma asjad ka ilusti ära, kuid kakab võib-olla natukese normaalsest rohkem,» küsib loomasõber.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa Tartu Raatuse tn loomakliinikust.

Võib täiesti olla, et see «oma toit», mis Te talle annate, on kas liiga vürtsine, liiga rammus või sisaldab selliseid toitaineid (näiteks teravilja-või piimavalk, piimasuhkur), mis tekitavad soolegaase. York on ka nii väike, et tal paistab see puhitus ka kohe silma.

Soovitan täpsema diagnoosi saamiseks ikkagi kliinikutee jalge alla võtta. Röntgenpilt või ka ultraheliuuring näitavad üsna täpselt, miks kõht sedasi punnis on. Niikuinii ei lase see muretsemine teil rahulikult olla, nii et käige parem ära.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles