Hitleri puhkekuurorti vastu tuntakse suurt huvi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rügeni kolossina tuntud puhkekompleks
Rügeni kolossina tuntud puhkekompleks Foto: Stefan Sauer / AFP

Saksa kinnisvaraarendajad on asunud ostma kokku neid Läänemeres asuva Rügeni saarele ehitatud kortereid, kuhu Hitler planeeris omal ajal spetsiaalset puhkekuurorti.

Algselt 20 000 inimesele planeeritud neljakilomeetrine hiigelehitis oli osa Hitleri «tugevus läbi rõõmu» algatusest, vahendab Austraalia uudisteportaal news.au. Kinnisvaraarendajad on asunud neid nüüd ümber ehitama luksuskorteriteks.

Kinnisvaraettevõte Irisgerd on üks neist arendajatest, kes reklaamib oma sinna ostetud kortereid, kui võimalust, mis aitab perepuhkuste pealt kokku hoida.

Wall Street Journali sõnul on rohkem kui 70 protsenti neljakilomeetripikkuses hoones asuvatest korteritest praeguseks juba erinevate kinnisvaraarendajate omanduses. Välja pakutud luksuskorterid on ühe kuni viie magamistoaga ning igaüks neist pakub kas vaadet merele, rõdu, terassi või juuresolevat aiakest.

Berliinis tegutsev kirjanik Christa Moog maksis oma korteri eest ligikaudu 350 000 eurot ning tunneb heameelt selle üle, et endisele Hitleri ajastu monstrumehitisele on uus kasutus leitud.

«Mul on heameel näha, et sellest hoonest kujundatakse väga kenad puhkusekorterid,» sõnas ta Wall Street Journalile.

Ajalooline hoone võeti kasutusele 1936. aastal ning hüljati pärast II maailmasõda. Kuigi koha puhul on alati rõhutatud selle seost Hitleriga, majutas see Austraalia riigiüliooli professori Katie Suttoni sõnul ühel perioodil ka 10 000 Ida-Saksamaa sõdurit.

1990. aastate alguses läks hoone riigi omandisse ning 2004. aastast hakati seda korterite kaupa erinevatele kinnisvaraarendajatele müüma.

Vaata lähemalt videost, kuidas endisesse Hitleri puhkusekuurorti ehitatud luksuskorterid välja näevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles