Vannituppa sissemüüritud kass päästeti pärast 27 päeva

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba remontinud töömehed ei pannud tööhoos tähele, et müürisid selle käigus ka kassi vanni alla sisse.
Vannituba remontinud töömehed ei pannud tööhoos tähele, et müürisid selle käigus ka kassi vanni alla sisse. Foto: SCANPIX

Saksamaa lääneosas päästeti pärast nelja nädalat vanni alla sissemüüritud kass, kes tuli sellest katsumusest täiesti eluga välja.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa Meckenheimi linnas päästsid päästeameti töötajad Simba-nimelise kassi tänu sellele, et naaber kuulis oma korteri kõrval asunud värskelt renoveeritud vannitoast veidrat kraapimist, vahendab Local.

«See on tõeline ime,» rääkis väljaandele Bonn General-Anzeiger kassi omanik Helga Henkel, kes ei olnud kassi näinud alates 8. märtsist. «Me otsisime Simbat igalt poolt – panime kuulutused üles, käisime kassi öösiti taskulambiga otsimas,» kirjeldas ta.

Professor Reto Neiger Gießeni väikeloomakliinikust ütles, et kassid on võimelised elama väga pika aja ilma joomata, kuna nende eellased olid kõrbeloomad. Kuigi neli nädalat on siiski väga pikk aeg, et olukorrast elusana välja tulla, ei ole selles tema sõnul midagi ebatavalist.

Kassi omaniku sõnul ei ole lemmikloom veel täielikult sissemüürimisest taastunud, kuid on selle lühikese ajaga juba umbes 200–300 grammi kaalus juurde võtnud.

Vaata katsumusest pääsenud kassi pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles