Šašlõkipaki sisu tekitas pettumust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha kaal 607g.
Liha kaal 607g. Foto: Lugeja pilt

Solarise keskusest ostetud Linnamäe lihatööstuse Ninguli šašlõkipakk tekitas pettumust, sest kaalumise järel oli seal vähem liha kui pakendil lubati.

«Kilose toote pakendil on kirjas 30 protsenti vähem pakendit, aga ütleksin hoopis, et 40 protsenti vähem liha,» kirjutas lugeja, kes tahtis uudishimust teada, kui palju liha pakendis on. «Endale üllatuseks sain ainult 600 grammi,» lisas ta.  

Enda sõnul saab ta aru, et pakendis peab olema mingil määral ka marinaadi, et liha ära ei kuivaks. «Aga kas seda peab olema peaaegu samas vahekorras liha kaaluga?» küsis lugeja, kes sai kaalumise järel teada, et marinaadi oli šašlõkis 447 grammi.

Lugeja on märganud, et mõned šašlõki tootjad on pakendile märkinud ka reaalse liha kaalu. Tema hinnangul on see väga positiivne. «Selles Niguli toote vähesuses olen küll pettunud,» ütles oma jutu tõestuseks ka pildid saatnud lugeja.

Linnamäe lihatööstuse kvaliteedijuht Andero Paalvelt ütles, et toode Niguli šašlõkk 1 kg sisaldab 700 grammi liha ja 300 grammi marinaadi.

Paalvelti sõnul pakendatakse ja kaalutakse kõik Linnamäe lihatööstusese tooted käsitsi ning konkreetse toote puhul on liha kogus normdokumendi järgi pakendis 690 kuni 710 grammi.

«Pakendamise käigus kaalutakse iga pakendit ning peame tõdema, et Solarise toidupoest ostetud pakendis nõuetele mittevastav liha kogus on inimlik eksitus,» selgitas Paalvelt.

Pärast info saabumist tegi ettevõte kohe laos olevatele partiidele pistelise kontrolli ning liha kogus kontrollkaalumisel jäi see vahemikku 704–729 grammi. Paalvelt lisas, et Niguli šašlõki pakendil on toodud sealiha kogus pakendis: sea abaliha 70 protsenti, seega on toote märgistus korrektne.

«Vabandame, et selline kahetsusväärne juhtum on aset leidnud ning tõhustame omalt poolt kontrolli tootmises ning juhendame täiendavalt töötajaid, et vältida sellise olukorra kordumist,» ütles lihatööstuse kvaliteedijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles