Video: Moldova veinitootja tegi norrakatele südantliigutava tänuvideo

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamarjaistandus
Viinamarjaistandus Foto: SCANPIX

Moldova veinitootja tegi norrakatele südamliku tänuvideo selle eest, et leidis pärast 2013. aastal Venemaa poolt kehtestatud impordikeeldu Norrast suurt abi oma veinide turustamiseks.

Video näitab, kuidas Moldova veinitootja Purcari töötajad, viinapuid kasvatavad talunikud ja veinitööstuse töölised tänavad norra keeles norrakaid, kes päästsid nende töökohad, vahendab Local.

«See tähendab meie jaoks väga palju, eriti pärast seda, kui Venemaa keelas Moldova veinide sissetoomise,» räägib videos üks Moldova talunikest, kes viinamarju kasvatab. «Loomulikult ei olnud see keeld «poliitilistest põhjustest ajendatud,» lisab üks veinitööstuse liinitööline.

Norra väljaande Nettavisen andmetel impordib Norra nüüd pool sellest Moldova veini kogusest, mida varasemalt tegi Venemaa. Samal ajal on Norra elanike arv üksnes 5 miljonit elanikku võrreldes Venemaa 143 miljoni elanikuga.

Vaata Moldova veinitööstuse töötajate norrakeelseid tänusõnu lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles