Lugeja küsib: kuidas saada lahti villtäist orhideel?

Tarbija24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orhidee.
Orhidee. Foto: SCANPIX

«Kõiksugu poes müüdavad vahendid on järele proovitud. Kas oleks midagi, mida võiks veel neist nuhtlustest lahtisaamiseks katsetada?» küsis lugeja.

Vastab Räpina aianduskooli köögiviljanduse, maheviljeluse ja taimekaitse õpetaja Tairi Albert.

Villtäi on üks probleemsemaid kahjustajaid ning vahend, mis tema vastu arvestataval määral aitab, on Confidor. Preparaat on süsteemse toimega - siseneb lehe kaudu varre sisse ja sealt edasi juurtesse. Selle preparaadi ostmiseks ei pea omama taimekaitse tunnistust, aga tegu on siiski keemilise taimekaitsevahendiga. Pritsitavad taimed on soovitav töötlemiseks viia kasvuhoonesse ning lahuse valmistamisel ja pritsimisel tuleb kanda filtritega varustatud kaitsemaski, kaitsekindaid, kaitseülikonda ja kummikuid. Paari päeva möödumisel võib soovi korral taime uuesti tuppa tuua.

Välismaal saab villtäisid hävitada putukaga CRYPTOBUG  (Cryptolaemus montrouzieri) - tema sööb villtäid ära - kahjuritest vabanetakse looduslikul teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles