Vaata, mis alternatiivid jäävad TV3 vaatajatele pärast telekanali vabalevist lahkumist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 omasaadeteid saab pärast 1. juulit jätkuvalt TV3 Play'st tasuta järgi vaadata.
TV3 omasaadeteid saab pärast 1. juulit jätkuvalt TV3 Play'st tasuta järgi vaadata. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Neile 10 protsendile Eesti televaatajast, kes tänase seisuga vaatavad telerit vabalevi kaudu, on pärast TV3 vabalevist lahkumist mitu alternatiivi – alates digitelevisioonile üleminekust kuni teiste vabalevisse jäävate telekanalite eelistamiseni.

«Ega seal muid variante ei ole – tuleb endale hankida üle õhu leviv digitelevisiooni võimalus, näiteks Starmani ZUUMbox,» viitas tehnoloogiaajakirjanik Hendrik Roonemaa ühele peamisele lahendusele, millega täna TV3 veel vabalevis vaatav televaataja saaks kindlustada ka edaspidi täieliku ligipääsu kanali saadetele.

TV3 enda teatel vaatab täna juba ligi 90 protsenti eestlastest telerit digitelevisiooni kaudu, ostes siis ligipääsu telekanalitele otse erinevatelt operaatoritelt. Telekanali juhtide hinnangul on nende poolt pakutav digitelevisiooni teenus piisavalt soodne, et seda saaksid endale lubada ka vähemkindlustatud inimesed.

Alates 1. juulist on TV3 võimalik vaadata tasulisena kuue operaatori poolt: TV3 Otse, Viasat, Elion, STV, Telset ja Starman. TV3 teatel on Viasat ainuke, kes toob TV3 telepildi ainsa teleoperaatorina igasse Eesti nurka.

Kes aga investeeringust digitelevisiooni huvitatud ei ole, saab ka pärast 1. juulit kogu telekanali omatoodangut ning suurt valikut välismaiseid saateid ja sarju tasuta järel vaadata TV3 Play’st.

Ja lõpuks – kuigi TV3 on teatnud vabalevist lahkumisest, jäävab mitmed teised kodumaised üle-eestilised telekanalid veel vabalt vaadatavateks, näiteks ETV, ETV2 ja Kanal2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles