Eksperiment: kui kaua valmib Jamie Oliveri 30 minuti roog tegelikult?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hermaküla saates «Ringvaade».
Hannes Hermaküla saates «Ringvaade». Foto: ERR

Hannes Hermaküla proovis «Ringvaates», kas on võimalik ka päriselt poole tunni jooksul valmis saada toidukord, mille maailmakuulus Briti telekokk Jamie Oliver oma telesaates 30 minutiga valmistab.

Hermaküla proovis valmistada rõngasvorsti, õunasalatit, mädarõikatampi salvei ja porru praekastmega ning täidetud õunu, vahendas menu.err.ee.

Ta tunnistas, et tema jaoks ei ole köögis tegutsemine kuigi tavapärane hobi, kuid Jamie Oliveri retseptiraamat lubas ka algaja kokkaja kiiresti toitu valmistama panna.

Kartuleid keetis Hermaküla kogemata nii kaua, et kogu vesi kees ära ning kartulid said liigagi pehmed. «Kõige rohkem segadust tekitab see asi siin,» ütles ta porrukastet vaadates. Retseptiraamatus oleval pildil nägi toit välja hoopis erinev.

Kokku kulus algajal kokal 30 minuti asemel 70 minutit. Ta arvas, et isegi kui kõik toidu valmistamiseks vajalikud riistad oleks olemas olnud, poleks ta oma kogenematuses kõike õigeks ajaks valmis jõudnud. Samas tõdes ta, et puudus köögikombain, mis oleks paljusid töid kindlasti kiirendanud.

Jamie Oliveri kokaraamatut «Jamie 30 minuti road» on maailmas müüdud miljoneid eksemplare. Paljud kodukokad on aga ikka ja jälle kurtnud, et retseptid on keerulised ja poole tunniga ei saa tegelikult ükski roog valmis.

Möödunud suvel tegid katse seitse Austraalia väljaande news.com.au toimetajat ja reporterit, kes tahtsid välja selgitada, kas Jamie Oliveri roogasid ikka on võimalik 30 minutiga valmistada. Ka neil kulus tunduvalt rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles